sundhedstjek

Der er mange gode grunde til at få et sundhedstjek

13/08/2022 Af admin 0

Hos https://nursecare.dk/ tilbyder de mange forskellige ting såsom vacciner og et sundhedstjek af kroppen. De kigger blandt andet efter:

  • Blodtryk
  • Blodsukker
  • Blodprocent
  • Kolesterol
  • BMI
  • Fedtprocent

Derudover kan du også få en influenzavaccine til dig selv eller din arbejdsplads.

Hvorfor er det vigtigt at have styr på blodtrykket?

Blodtrykket er den kraft, som blodet presser mod arteriernes vægge, når hjertet pumper blodet. Blodtrykket udtrykkes i to tal, det systoliske tryk (det øverste tal) og det diastoliske tryk (det nederste tal). Det normale blodtryk er 120/80 mm Hg. Forhøjet blodtryk eller hypertension er en almindelig tilstand, hvor blodtrykket i blodårerne er vedvarende forhøjet. Ukontrolleret hypertension kan skade hjertet, nyrerne og andre organer. Det er vigtigt at få kontrolleret dit blodtryk regelmæssigt for at sikre, at det ikke er for højt.

Husk at passe på blodsukkeret

Blodsukker er sukkeret i dit blod. Det er vigtigt at få kontrolleret dit blodsukker regelmæssigt for at sikre, at det ikke er for højt eller for lavt. Det er vigtigt at kontrollere dit blodsukker, fordi et højt blodsukker kan skade dit hjerte, dine nyrer og andre organer. Hvis dit blodsukker er for lavt, kan du opleve symptomer som f.eks. rysten, sved og svimmelhed. Man skal derfor huske at spise og drikke godt, uden at det hele kommer fra sukkerholdige kilder.

Hvad er blodprocent i kroppen?

Når man får tjekket blodprocenten i kroppen tjekker man blandt andet for kroppens bestandig af røde blodlegemer. Røde blodlegemer er de celler, der transporterer ilt fra lungerne til resten af kroppen. De er vigtige, fordi de er med til at transportere ilt til alle kroppens væv. Når du ikke har nok røde blodlegemer, kan du opleve symptomer som træthed og åndenød. Et lavt antal røde blodlegemer kaldes anæmi.

Hvad er kolesterol?

Kolesterol er en type fedt, der findes i blodet. Det er vigtigt at få kontrolleret dit kolesterol med jævne mellemrum, fordi et højt kolesteroltal kan skade dit hjerte, dine nyrer og andre organer. Hvis du har et højt kolesteroltal, kan du have en øget risiko for at udvikle en hjertesygdom eller få et slagtilfælde. Du kan hjælpe med at sænke dit kolesteroltal ved at spise sundt og motionere regelmæssigt.

Hvad er BMI?

BMI står for body mass index. BMI er et mål for, om du har en sund vægt i forhold til din højde. BMI beregnes ved at dividere din vægt i kilogram med din højde i kvadratmeter. Et BMI på 25 til 29,9 anses for at være overvægt, og et BMI på 30 eller derover anses for at være fedme. Hvis du er overvægtig eller er overvægtig, kan du have en øget risiko for at udvikle hjertesygdomme, slagtilfælde, type 2-diabetes og visse typer kræft. Du kan hjælpe med at sænke dit BMI ved at spise sundt og motionere regelmæssigt.

Hvad er fedtprocent?

Fedtprocent er mængden af fedt i din krop. Det er vigtigt at få kontrolleret din fedtprocent, fordi for meget fedt kan skade dit hjerte, dine nyrer og andre organer. Hvis du har en høj fedtprocent, kan du have en øget risiko for at udvikle hjertesygdomme, slagtilfælde, type 2-diabetes og visse former for kræft. Du kan hjælpe med at sænke din fedtprocent ved at spise sundt og motionere regelmæssigt.