terrarie

Leder du efter det helt perfekte terrarie?

03/03/2022 Af admin 0

Har du altid gået med ønsket om at få et krybdyr, så skal du først og fremmest have fat i et terrarie. Terrariet er nemlig det habitat du kunstigt kan skabe rammerne for det klima du bringer et krybdyr ind under. Et terrarie er derfor alfa og omega for at du kan opnå dine drømme om et krybdyr i hjemmet. Størrelse og eventuelle funktioner samt tilbehør der er nødvendigt, kan være forskelligt for det enkelte dyr. Er du i tvivl, skal du kontakte din dyrehandel for at sikre dig at du har alt det rette til dit dyr i dit terrarie. 

Det er vigtigt med det rette indeklima i terrariet 

Når du anskaffer dig et krybdyr, så er det afgørende at der er det rette klima i det terrarie du sætter det ind i. Her kan det være nødvendigt med varmelegemer, justerbart lys og de fleste krybdyr har også brug for de særlige UVB lysstråler, der efterligner det de ville kunne finde fra solen. Nogle skal have en ganske særlig luftfugtighed oveni, for at have det bedst muligt og her er der muligvis brug for en helt særlig bund og måske beplantning, der kan være med til at holde på fugten i terrariet. Når du anskaffer dig et terrarie, så skal du gerne sikre dig, at du kan oprethold det rette klima indeni, inden du sætter et nyt krybdyr derind. 

Sørg for det rette udstyr til dit krybdyr 

Der kan være ganske særlige krav der stilles til det udstyr du har brug for til dit krybdyr. Mest oplagt er selvfølgelig en mad og vandskål, men langt de fleste krybdyr har også brug for sten og huler, både til at sole sig på og til at gemme sig under. Flere krybdyr har behov for grene at klatre på, planter eller overfalder der gør det muligt at bevæge dig rundt. Når du indretter dit terrarie, så skal du tage hensyn til det enkelte dyrs behov, så du er sikker på at du skaber de rette omgivelser til en god velfærd. 

Skal foderdyrene have deres eget terrarie? 

For mange krybdyr, kan det være nødvendigt med levende foder i form af insekter eller andre foderdyr, for at de gider at spise. Andre er det blot en ekstra luksus og noget som mange syntes gør fodringen af sine krybdyr lidt mere spændende. Når du har med foderdyr at gøre, så kan du købe dem i små plastkasser. Her kan de leve noget tid, men det er ikke optimalt, hvis du gerne vil have dit levende foder til at holde lidt længere. Flere og flere vælger at hjembringe foderdyr og efterfølgende opbevare dem i et terrarie for sig selv. Måske endda også med det formål, at de kan formere sig og på denne måde blive til meget mere foder til dit krybdyr. Du kan købe særlige terrarier til foderdyr og med den rette viden kan de klare sig mindst ligeså godt som det krybdyr du har i hjemmet.