Babysvømning er genialt for din babys motorik

07/10/2021 Af admin 0

Børns motoriske udvikling har betydning for deres læring resten af barndommen, så det kan være ideelt at komme hurtigst muligt i gang med øvelser, der styrker motorikken, hurtigst muligt. Der findes mange forskellige øvelser man kan lave derhjemme, hvis man ikke har tid til enten at tage til babygymnastik eller babysvømning, men det er alligevel værd at prioritere at få hjælp af professionelle og en uddannet instruktør, der guider hele undervisningen og hjælper med øvelser og lege. Ikke nok med, at babysvømning har en række motoriske fordele, så skaber det også et nært bånd mellem baby og forælder, forhindrer vandskræk, styrker kognitiv udvikling og man lærer at afkode sin babys signaler og omvendt. Der er helt generelt en masse fordele ved at gå til babysvømning. Men hvornår må baby komme i svømmehal? Læs mere om det herunder.

Hvornår må baby komme i svømmehal?

Det sidste vi ønsker er at skade baby, men det er faktisk muligt at komme hurtigt i gang med babysvømning. Baby må allerede komme i svømmehal, når det er 2-3 måneder og vejer mellem 4 og 5 kilo. Dog er der undtagelser, hvis baby er født for tidligt, hvor man først må begynde 8 uger efter den beregnede fødselsdato. Derudover er det vigtigt, at navlestrengen er lægt, da risikoen for infektion er stor, hvis den ikke er helet. En af årsagerne til, at baby skal være 2-3 måneder gammel før det må komme i svømmehal er for, at baby selv kan holde på varmen, selvom svømmehallens varmvandsbassin er mindst 32 grader varmt og dermed sikrer, at baby ikke bliver kold undervejs.

Baby skal dog lige vænne sig til at være i vandet, så begyndelsesvist sørger instruktøren for, at man ikke er i vandet så længe. Det kan kræve stor tilvænning for baby at være i vandet, så hvis man oplever gråd eller træthed både i begyndelsen og inden undervisningen er slut, skal man ikke være ked af at gå op af vandet før tid. Det handler nemlig om at give baby en god oplevelse i svømmehallen.

Hvem må tage baby med i svømmehal?

Det er som regel kun tilladt, at en forælder er i vandet med baby, men det er tilladt for både mor og far at deltage. I nogle svømmehaller er det tilladt at tage gæster med, så der er god mulighed for at tage den ikkesvømmende forælder eller bedsteforældre med. Nogle anbefaler, at det altid er den samme, der svømmer med baby, da dette kan skabe en mere tryg oplevelse.

Ikke nok med, at der er regler for, hvornår baby må komme med i svømmehal, så anbefales det også, at moren skal have overstået sin 8-ugersundersøgelse eller være helet. Hvis man som forældre har lyst til at begynde tidligere, skal det derfor være faren, der begyndelsesvist svømmer med baby og så kan man skifte, når moren er klar.

Hvis man har et stort badekar derhjemme kan man også sagtens give baby en lille forsmag inden den første tur til svømmehallen og forberede sig på den måde, men det er ikke nødvendigt med et hav af testtur i svømmehallen forinden.